Kako postati bogat

Kako postatati bogat: Priča Tatjane Bakaljčuk od domaćice do milijarderke

Kako postati bogat: Bivša nastavnica engleskog jezika Tatjana Bakaljčuk napravila je rusku verziju kompanije “Amazon” i 2021. godine postala najbogatija žena u Rusiji.

Tatjana, majka četvero djece, još 2004. davala je privatne časove engleskog, a usput je, za vrijeme trudnoće, naručivala garderobu iz Njemačke, da bi 2021. godine postala milijarderka. Ona je osnivačica i izvršna direktorica online trgovine “Wildberries” i po tempu rasta kompanije u godini pandemije Tatjana je na drugom mjestu među milijarderima cijelog svijeta.

Tatjana je porijeklom iz Južne Koreje, a njen muž Vladislav radio je kao radiofizičar.

Odlučila se za online trgovinu odjeće iz njemačkih kataloga “Otto” i “Quelle”, koji su popularni u Rusiji, navodi “Ruska riječ”. Tada u Rusiji nije postojalo sadašnje online tržište. Prije otvaranja prodavnice “Wildberries” odjeća u Rusiji praktično nije ni prodavana na internetu.

 


» Kako doći do vlastitog Webshop-a za jednokratnih 30 ili 105 $ «


 

Tatjana je na početku posla bila operater, dostavljač, administrator i vlasnik online trgovine. Mada su je poznanici nagovarali da odustane jer, navodno, niko neće kupovati odjeću na internetu, Tatjana je najprije ukinula obavezno plaćanje unaprijed i odredila istu maržu za svaki artikal. To je bilo dovoljno da se kompanija razvija sve brže.

Uskoro je, pored odjeće iz pomenutih kataloga, počela nuditi i vrhunske evropske brendove. Bakaljčuk je najprije zaposlila mlađu sestru, a zatim i muževu kolegicu, ali je broj narudžbi brzo rastao, pa su ubrzo angažovani i drugi poznanici i rodbina.

Put do enormne zarade vodi zatim preko besplatne dostave i punktova za preuzimanje robe s kabinama za probu širom zemlje, što niko u Rusiji ranije nije radio. Priča završava tako što je “Wildberries” počeo rasti brže od tržišta i 2015. ostvario prihod od 29,5 milijardi rubalja, a 2019. godine 117 milijardi rubalja, (1,3 milijarde eura).

Kompanija “Wildberries” je krajem maja 2020. godine imala 53.000 stalnih i privremenih zaposlenih i otvorila prodajna mjesta u devet zemalja Zajednice nezavisnih država i Evrope.

 


Kako izgleda poslovanje koje daje GARANCIJU na uspjeh?
Sigurna investicija, zagarantovana visoka primanja.Više informacija možete pogledati OVDJE!

 

Tako je kapital firme Tatjane Bakaljčuk skočio za 1.200 posto i dostigao 13 milijardi dolara.

I promet robe za izvoz “porastao” je za 89 posto.

Pet artikala koje kompanija najviše izvozi iz Rusije su: medicinske maske, pastile bez šećera, puter od kikirikija, pelene za jednokratnu upotrebu, majice i knjiga “Istorija Rusije za djecu”.

Izvor: Klix.ba