Ko je Mark Zuckerberg? 

Život bez „Facebook“-a mnogima je danas nezamisliv. S više od dvije milijarde aktivnih korisnika dnevno, „Facebook“ je i dalje lider među društvenim mrežama. U svojih 16 godina postojanja, „Facebook“ se konstantno razvijao, te je postao jedna od najpopularnijih mreža za dijeljenje fotografija, a dodati su mu i mnogi alati kako bi se korisnicima omogućilo što interesantnije iskustvo.

Mark Elliot Zuckerberg  je američki kompjuterski programer, vlasnik-direktor i glavni kreator najveće socijalno društvene internetske stranice Facebooka koja je osnovana kao privatno preduzeće 2004. godine.

Jedan od najmlađih milijardera, Mark Eliot Zakerberg (Mark Elliot Zuckerberg), za prijatelje Zak (Zuck), rođen je u Njujorku 14. maja 1984. godine. Otac mu je bio stomatolog, a majka psihijatar. Uz tri sestre jedini je sin porodice Zakerberg.

Mark je vrlo rano pokazao interesovanje za računare. Još kao dvanaestogodišnjak kreirao je program za razmjenu poruka koji je nazvao „Zucknet“. Markov otac je koristio taj izum u svojoj ordinaciji, a čak je i porodica komunicirala putem njega. Kasnije je s prijateljima pravio igrice za sopstvenu zabavu.

Tokom srednje škole programiranje je bio Markov hobi, ali prelomni trenutak razvoja Marka Zakerberga kao programera je dolazak na Harvard, koji je kao i svi usijpešni preduzetnici upisao, ali nije završio. Zanimljivo je da je studirao psihologiju, a programiranje je za njega i u to vrijeme bio samo hobi. Za svoju „ekipu s faksa“ već je razvio nekolicinu društvenih veb sajtova, poput „CourseMatch“-a, koji je spajao studente sa istih koledža, te „Facemash“-a, gde su korisnici jedni drugima ocjenjivali fizičku privlačnost.

 


» Pretvorite svoj hobi i zabavu u ozbiljno i pouzdano poslovanje «


 

Ko je Mark Zuckerberg – Magazin Time uvrstio je Marka Zuckerberga u najutjecajnije ljude u svijetu 2008. godine te je uvršten u kategoriju znanstvenici i mislioci i to na visoko 52. mjesto od 101.

Zuckerberg, inače student Harvarda, sa svojim je cimerom Dustinom Moskovitzem februara 2003. u svojoj sobi na sveučilištu osmislio društvenu stranicu kojoj je namjena bila da se već međusobno stečeni prijatelji druže, dopisuju i razmjenjuju slike.

Ne znajući kako će im Facebook jednoga dana donijeti slavu i bogatstvo lansirali su ga na internet i u samo par dana stranica je brojila preko 50.000 ljudi.

Mark je kasnije kazao kako mu je ideja došla nakon što je uređivao dnevnike i uvrštavao slike u njih a zvali su se Facebook. Kada je stekao slavu i obogatio se preselio se u Palo Alto u Kaliforniju.

2006. uvrstio je u Facebook aplikaciju News Feedu kojima su osobe mogle vidjeti što im prijatelji u svakom trenutku rade što je izazvalo velike kritike na Zuckebergov račun.

 

Facebook

Do danas Facebook ima više od 2 milijarde (2.000.000.000) aktivnih korisnika iz svih zemalja svijeta.

Zuckeberg je došao na Forbesovu listu najbogatijih Amerikanaca smjestivši se na 321. mjesto i time je postao najmlađom osobom ikada koja je dospjela među prvih 400 na Forbesovoj listi.

Godine 2004. Facebook Inc. je prodao 1,6% dionica računalnoj tvrtci Microsoft za nevjerojatnih 240 milijuna dolara, a pritom odbili ponudu Googlea. Prema analizama stručnjaka vjeruje se da Facebook vrijedi oko 33 milijardi dolara.

 


» Znate li šta je SFToYou i po čemu je kao takva jedinstvena «


 

Instagram

Dana 12. aprila 2012. Facebook je kupio Instagram za cijenu od milijardu američkih dolara.

 WhatsApp

Dana 19.februara 2014. Facebook kupuje mobilnu aplikaciju WhatsApp za razmjenu poruka, fotografija i videozapisa putem mobilnog interneta pametnim telefonima za 19 milijardi američkih dolara.

  Kako je počela priča zvana Facebook?

Prije otprilike 16 godina, Mark Zuckerberg je pozvao petoricu prijatelja u svoju sobu na univerzitetu Harvard. Pojavili su se samo Dustin Moskovitz i Eduardo Saverin, koji su danas “teški” 6,5, odnosno 3,4 milijarde dolara. Ostala trojica likova koji se taj dan nisu pojavili, danas pričaju djeci i prijateljima o zloj sudbini koja ih je zadesila.

Pouka: Ništa nije skuplje od zatvorenog uma i propuštene prilike. Predugo razmišljanje i nedonešene odluke mogu  vas koštati puno novca i vremena. Nemojte po difoltu odbijati stvari o kojima ne znate ništa. Saslušajte svaku ponudu, informirajte se i tek tada donesite odluku.

 


» Mi imamo siguran kljuć ostvarenja Vaše finansijske slobode «


 

Ja vam nudim posao koji je počeo sa franšizom SFT21, a u planu je i web shop, sopstvena kriptovaluta, sopstvena društvena mreža (SFToYou), sopstveni platni procesor i još mnogo toga.

Posebnost ovog poslovnog sistema je 90 dnevna garancija na zadovoljstvo poslovanjem u kom periodu svaki član može bez ikakvog rizika testirati program i nakon 90-tog dana odlučiti da li odustaje ili nastavlja poslovanje. U slučaju odustajanja članu se vraća iznos njegove investicije u cjelosti, dok član koji odluči poslovanje nastaviti, potpisuje franšizni ugovor.

Ako želite više informacija, budite slobodni me kontaktirati putem mail-a, msn, Vibera ili WhatsAppa!