KOJE SU TO TRI VRSTE INTELIGENCIJA – FUNKCIJE I ZNAČAJ

 

Kao što postoje tri vrste edukacija potrebne za financijski uspjeh, a to su akademska, profesionalna i financijska, tako postoje i tri vrste inteligencije, koje su potrebne za uspjeh u stvarnom svijetu. To su:

1 Mentalna inteligencija

Općenito, IQ mjeri se u školi.

» » »  Samo osobe sa visokim IQ su u stanji da shvate, razumiju i reaguju na OVO  « « «


2 Emocionalna inteligencija

Kažu da je emocionalna inteligencija 25 puta moćnija od mentalne. Primjeri emocionalne inteligencije: zadržavanje smirenosti umjesto prihvaćanja prepirke, odgođeno očekivanje nagrada  – što je suprotno od dobivanja trenutnih nagrada.

» » »  Kako iskoristiti emocionalnu inteligenciju  « « «


3 Financijska inteligencija

Financijska inteligencija mjeri se količinom novca koju zarađuješ, količinom novca koju zadržavaš, time u kojoj mjeri novac radi za tebe.
Jednostavno rečeno u stvarnom svijetu, ako se želite obogatiti, emocionalna inteligencija važnija je od mentalne.
Visoki emocionalni IQ važniji je od visokog financijskog IQ-a.


Warren Buffet, najbogatiji investitor Amerike, kaže: ”Osoba koja ne može upravljati svojim emocijama, ne može upravljati novcem”
Iz osobnog iskustva znam da mi se život poboljšao onoliko koliko mi je narastao emocionalni IQ. Kad sam bio mlađi, u emocionalnom smislu bio sam mentalno retardiran. Sve je bilo: ”Živi za danas”. Zato nisam ostvario financijsku slobodu do 47. godine, iako sam znao što bih morao učiniti.
Kad sam izgubio kontrolu i htio se brzo obogatiti ili odustati jer sam bio frustriran, bogati otac bi rekao: ”Vrati se kad odrasteš. Tada ću te nastaviti podučavati tome kako da stvaraš bogatstvo a ne novac.”
”POSLOVNA ŠKOLA”- Robert T. Kiyosaki

BONUS čitaocima: Ukoliko želite da BESPLATNO dobijete knjigu ” POSLOVNA ŠKOLA” autora mnogih svjetskih bestselera Roberta T.Kiyosakija
ostavite svoje podatke na linku OVDJE!