Motivacija – je ključ uspjeha u ostvarenju svog sna

Motivacija je ključ uspjeha i snažan pokretač velikih rezultata. Dokaz da svako može ostvariti svoj san, bez obzira koliko on „ne moguć bio“ je i Kineski alpinista Xia Boyu. On je kao dvostruki amputirac u svojoj 69 godini života uspio se popeti na najveći vrh svijeta.

Ovaj hrabri i uporni čovjek je zbog smrzotina zadobijenih tokom penjanja na Mount Everest prije više od 40 godina amputirana stopala. Pored toga, snažno motiviran ipak je uspio ostvariti svoj san te se popeo na najviši vrh na svijetu.

Motivacija je ključ uspjehaXia Boyu je 1975. godine izgubio oba stopala jer je svoju vreću za spavanje dao prijatelju tokom oluje koja ih je zadesila dok su bili na velikoj visini. Oluja koju je Xia preživio dogodila se na visini iznad 8.000 km, a njegov tim je ostao zaglavljen na istom mjestu tri noći nedaleko od samog vrha. Zbog  pojave limfoma 1996. godine uslijedila je amputacija do iznad koljena.

Uprkos invaliditetu, on nikad nije odustao od svog sna da osvoji Everest.

“Penjanje na Mount Everest je moj san. Uspjeh sam ostvario, a predstavlja lični izazov, snažnu motivaciju i izazov sudbine”, izjavio je Xia.

 


»   Kako se jednostavno i lako možete popeti na “poslovni i finansijski Mount Everest”  «


 

On je nakon 1975. godine pokušao ostvariti svoj san 2014, 2015. i 2016. godine, kada je bio i najbliži vrhu, ali ga je spriječila oluja. Potom je uslijedila i zabrana penjanja dvostrukim aputircima, koja je nešto kasnije ukinuta jer se smatra diskriminacijom.

Na kraju je Xia ipak uspio ostvariti svoj san, kako bi sebi i drugima dokazao da je u životu sve moguće, samo ako imaš svoj san. On je svoj san ostvario svojom spremnošću i odlučnošću. Ukoliko i sami želite ostvariti svoj san, takav da postanete Finansijski slobodan čovjek, ovdje je mjesto gdje ga možete ostvariti.

Ukoliko i vi imate svoj životni san, a tiće se pitanja kako pokrenuti vlastiti biznis, na dobrom ste mjestu da to i ostvarite.