Limun i soda bikarbona je najmoćnija kombinacija

koja spašava živote

 

Jeste li znali da limun i soda bikarbona najmoćnija kombinacija koja spašava živote, jer mogu biti učinkovitije od kemoterapije?

Naučno je dokazano da upravo ova kombinacija je čak 10.000 puta jači „ubica“ raka nego kemoterapija!

Sada se vjerovatno neki pitaju, ako je to tačno, zašto o tome ne bruje mediji i znanost. Odgovor je jednostavan, zato što nema profita od zdravih ljudi. To bi faktičkii značilo da bi farmaceutska industrija, kao najveća svjeska industrija u takvim okolnostima,  ostajala bez milijardi i milijardi dolara godišnjeg profita.

 

Kakav učinak na organizam ima limun i soda bikarbona

Limun i soda bikarbonaDijelovanje limuna u kombinaciji sa sodom bikarbonom u našem organizmu stvara jako alkalno okruženje u kojem metastaze i tumori jednostavno ne mogu opstati.

Naime metastaze i tumori hrane se tvarima (toksinima) koji stvaraju kiselo okruženje u organizmu i sve dok je organizam kiseo tumor može rasti. Onoga trenutka kada kiselo stanje organizma pretvorimo u lužnato (alkalno) tumor prestaje rasti. Zbog toga je limun i soda bikarbona dobre protiv raka, odnosno kiselost organizma jer je njihovo dejstvo posve alkalno.

Naravno, uz ovu terapiju treba izbjegavati namjernice koje u organizmu stvaraju kiselu sredinu i rezultat je gotovo zajamčen.

Najmoćnija kombinacija koja spašava živote – Ovu velečanstvenu činjnicu otkrio je još davne 1923. godine njemački naučnik Otto Heinrich Worburg, koji je za ovo otkriće dobio i „Nobelovu nagradu“.

Šta je dr. Worburg tačno otkrio? On  je otkrio da je rak rezultat anti-fiziološkog načina života. Anti-fiziološkim načinom prehrane (pretežno hrana koja zakiseljava) i fizička neaktivnost tijelo stvara kiselu sredinu slabo opskrbljenu kiseonikom.

 


» Šta sam ja otkrio? Lijek za riješenje svih finansijskih problema «


 

Stanična kiselost istiskuje kisik, a pomankanje kisika u stanicama značajno slabi imunitet organizma, povećava postotak autoimunih bolesti, gljivičnih oboljenja i oboljenja od tumora.

Dr. Worburg je rekao:“ Pomankanje kisika i kiselost su dvije strane iste medalje: ako neko ima jedno ima i drugo“. Ako imate previsoku kiselost, automatski će vam nedostajati kisika u organizmu; ako vam nedostaje kisika imat ćete zakiseljen organizam. Kisela sredina je sredina bez kisika.

Oduzmete li zdravoj stanici 35% njezinog kisika, možete je pretvoriti u stanicu raka za samo 2 dana“, tvrdi dr. Worburg. „ Sve normalne stanice imaju apsulutnu potrebu za kisikom, ali tumorske stanice mogu živjeti bez njega. To je pravilo bez iznimke.“

U svom dijelu „ Metabolizam tumora“ dr. Worburg je pokazao da svi kancorogeni oblici ispunjavaju dva temeljna uvjeta: Krvnu kiselost i hipoksiju (pomankanje kisika).

Limun i soda bikarbonaOtkrio je da su tumorske stanice anaerobne (ne udišu kiseonik) i da ne mogu preživjeti u prisustvu visokih koncentracija kisika.

Tumorske stanice mogu preživjeti samo uz pomoć glukoze i u sredini bez kisika. Stoga, karcinom nije ništa drugo nego odbrambeni mehanizam, koji naše stanice koriste da bi preživjeli u kiseloj sredini bez prisustva kiseonika.

Zdrave stanice žive u alkalnoj sredini punoj kisika, koji omogućava njihovo normalno funkcjonisanje.

Tumorske stanice žive u kiseloj sredini siromašnoj kisikom.

Kao što je naglašeno, potpuno je nemoguće da se rak pojavi u nekoj osobi koja se zdravo hrani, pije puno čiste vode i viježba.

Najmoćnija kombinacija koja spašava živote – Limun u kombinaciji sa sodom bikarbonom je najjednostavniji način alkalizacije tijela (organizma). Ovaj napitak je spasio brojne živote, što su i dokazale brojne studije, no ipak rijetko ko zna da je ovaj napitak tako ljekovit. Ljudi jednostavno ne vjeruju, vjerovatno zato što je rijeć o vrlo dostupnim i jeftinim namjernicama.

 


» Kako bezbolno ostvariti finansijku slobodu «


 

Hrana koja zakiseljuje tijelo

  • Rafinirani šećer i svi njegovi derivati. Od svih je najgori jer nema bjelančevina, masti, vitamina ni minerala, samo rafinirani ugljikohidrat, koji škodi gušterači. Njegov pH je 2,1 (veoma kiseo).
  • Sve vrste mesa
  • Proizvodi životinjskog porijekla-mlijeko, sirevi, vrhnje, jogurti itd
  • Rafinirana SO
  • Rafinirano brašno i svi njegovi derivati kao što su tjestenina, torte, keksi itd
  • Alkohol
  • Sve industrijske prerađevine i kozervirana hrana koja u sebi sadrži konzervanse, umjetne boje, arome, stabilizatore itd

Limun i soda bikarbonaOvdje je potrebno naglasiti da čak jedna te ista namjernica u različitim načinima pripremame i konzumacije ima različit uticaj na naš organizam. Primjera radi, znatno je štetnije konzumirati meso sa roštilja ili suho meso u odnosu na isto koje se termički obrađuje kuhanjem.

Drugo, zbog sve većeg prisustva konzervansa, umjetnih boja, pojačivaća okusa, aroma, stabilizatora… industrijski prerađena i konzervirana hrana je mnogo opasnija i štetnija od sviježe.

Svakodnevnom konzumacijom ove hrane tijelo zatrpavamo brojnim toksinima, koji se nakupljaju u našim crijevnim resicama, što za posljedicu ima sve težu i težu apsorpciju hrane i lijekova, bez obzira na njenu kvalitetu. U tom periodu se na crijevnim resicama, putem kojeg organizam crpi hranu, nataloži 2-3 kg plaga, koji sprečava njen normalan rad. To dovodi do povećanja težine, slabe probave, sporijeg metabolizma, smanjenja imuniteta itd. Otud je jako važno biti osvješćen uzroka i posljedica ovog ozbiljnog zdravstvenog problema, kako bi se istom znali adekvatno suprostaviti. Ovo bi značilo da bi svaki organizam, stariji od 21 godine, bar 1-2 puta godišnje detoksicirati, kako bi iz organizma izbacili ove štetne i opasne supstance.

Jedan od načina potpune, prirodne i efikasne detoksikacije organizma je CLEAR 9 program, koji za samo 9 dana konzumacije, sigurno i pouzdana u potpunosti očisti naš organizam. Ovom detoksikacijom tijelu vraćamo njegovu snagu, zdravlje i vitalnost.

Lično sam koristio ovaj prirodni preparat sa kojim sa postigao fenomenalne rezultate. Rezultate mog iskustva sa ovim detoksikatorom možete pogledati OVDJE

 

Mišljenje stručnjaka

Limun i soda bikarbona

„ Sve takozvane prirodne smrti nisu ništa drugo nego terminalna tačka zasičenosti tijela kiselošću“-George W. Crile iz Clevelanda, jedan od najpoznatiji hirurga u svijetu.

„ Nisu važna bezbroj imena bolesti nego činjenica da one sve proizilaze iz osnovnog uzroka: previše kiselosti u tijelu“- dr. Theodore A. Baroody, knjiga „ Alkaliziraj ili umri“ (Alcallze or Die).

„ Povišena zakiseljenost organizma uzrok je svih degerativnih bolesti. Ako dođe do poremečaja ravnoteže u organizmu i započne skladištenje kiselosti i toksina u većoj mjeri nego što ih može izlučiti, onda se javljaju bolesti“-dr. Robert O. Young

 

Nadam se da sam nekom od vas, bar za malo uspio promjeniti pogled na zdravlje i ponuditi neka od prirodnih riješenja.

 

Za više informacija o CLEAR 9 programu, možete pogledati OVDJE

ili me kontaktirati putem Mob/Viber/WhatsApp: +38761202353