Šta se dešava sa žabom tokom zagrijavanja vode u kojoj se nalazi?

 

Jeste li znali za ovu poučnu i istinitu priču o ŽABI?

 

Ubacite žabu u posudu sa vodom i krenite grijati. Kako se temperatura vode počne povećavati, tako i žaba prilagođava svoju temperaturu.

 

Žaba će povećavati svoju temperaturu sve do momenta kada voda skoro treba da proključa i tada će pokušati da iskoči iz posude jer joj postaje neizdrživo. Ali, u tom momentu žaba više ne može da iskoči iz posude jer je svu svoju snagu izgubila pokušavajući da prilagodi svoju temperaturu onoj u kojoj se zadesila. Uskoro,žaba ugine.

 

Šta je ubilo žabu?

 

Razmislite o tome…

 

Znam da će mnogi reći da je ključala voda ubila žabu, ali ne… žabu je ubila njena vlastita odluka da trpi situaciju u kojoj se našla i da pokuša da se prilagodi. Žabu je ubila vlastita nesposobnost da odluči kada treba iskočiti.

 

Svi mi treba da se prilagodimo ljudima i situacijama koje nas okružuju, ali pri tome moramo znati kada se treba prilagoditi, a kada treba dalje krenuti. Jednostavno, nekada moramo da se suočimo sa situacijom.

 

Ako dozvolite ljudima da vas iskorištavaju psihički, emotivno, financijski, duhovno ili mentalno, bilo kako oni će nastaviti da to čine.

 

Odlučite sami kada da iskočite!

 

I imajte na umu. Iskočite dok još uvijek imate snage i prilike.

 

Izvor: anonimni autor

 

Više zanimljivosti možete pročitati i pogledati OVDJE