Sve je moguće – Invalid bez nogu se popeo na vrh svijeta

Sa jakom željom i bez nogu se popeo na vrh svijeta

Motivacija za uspijehDokaz da je sve moguće i da svako može ostvariti svoj san, bez obzira koliko on „bio ne moguć “ je i Kineski alpinista Xia Boyu, koji je kao dvostruki amputirac u svojoj 69 godini života uspio se popeti na najviši vrh svijeta.

Ovaj hrabri i uporni čovjek je zbog smrzotina zadobijenih tokom penjanja na Mount Everest, prije više od 40 godina, amputirana stopala, ipak je uspio ostvariti svoj san te se popeo na najviši vrh na svijetu.

Xia Boyu je 1975. godine izgubio oba stopala jer je svoju vreću za spavanje dao prijatelju tokom oluje koja ih je zadesila dok su bili na velikoj visini. Oluja koju je Xia preživio dogodila se na visini iznad 8.000 km, a njegov tim je ostao zaglavljen na istom mjestu tri noći nedaleko od samog vrha. Zbog  pojave limfoma 1996. godine uslijedila je amputacija do iznad koljena.

Uprkos invaliditetu, on nikad nije odustao od svog sna da osvoji Everest.

“Penjanje na Mount Everest je moj san. Ostvario sam ga, a predstavlja lični izazov, izazov sudbine”, izjavio je Xia.

On je nakon 1975. godine pokušao ostvariti svoj san 2014, 2015. i 2016. godine, kada je bio i najbliži vrhu, ali ga je spriječila oluja. Potom je uslijedila i zabrana penjanja dvostrukim aputircima, koja je nešto kasnije ukinuta jer se smatra diskriminacijom.

Na kraju je Xia, ipak uspio ostvariti svoj san, kako bi sebi i drugima dokazao da je u životu sve moguće, samo ako imaš svoj san. Bez obje noge i to u svojoj 69 godine je uspio ostvariti svoj san, o kojim mnogi i sa znatno manje godina i bez fizičkih nedostataka, nikada nisu ni sanjali. Snaga volje, vjera u sebe, odluka i akcija čini da nemoguće postaje mogućim.

Ukoliko i Vi imate svoj san da ostvarite, ozbiljna, zavidna i redovna mjesečna primanja, radeći interesantan i do sada jedinstven i neviđen posao od kuće, prilici o tome pročitaj te OVDJE ?!

Sve je moguće